fbpx
Τι είναι το buy now pay later και πώς βοηθάει τους καταναλωτές;

Τι είναι το Buy Now, Pay Later που έφτασε στην Ελλάδα και πώς βοηθάει τους καταναλωτές που αγοράζουν online;


Ήρθε η ώρα όπου οι Έλληνες καταναλωτές θα γνωρίσουμε τις υπηρεσίες Buy Now, Pay Later, με μια από τις πιο γνωστές να είναι η Klarna. Ήδη, μεγάλοι retailers όπως τα Public, Cosmos, H&M και κάποια ακόμη δίνουν την δυνατότητα στους χρήστες να πληρώσουν την παραγγελία τους με την υπηρεσία Klarna.

Τι είναι οι υπηρεσίες Buy Now, Pay Later;

Η υπηρεσία αυτή κάνει ό,τι υπόσχεται. Δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν ένα προϊόν και να το πληρώσουν σε άτοκες δόσεις, όλα αυτά χωρίς να απαιτείται πιστωτική κάρτα.

Η διαδικασία αφορά κυρίως τις online παραγγελίες, όμως υπάρχουν λύσεις που υποστηρίζουν και την χρήση άτοκων δόσεων στα καταστήματα.

Οι υπηρεσίες BNPL (Buy Now, Pay Later) έχουν κερδίσει το κοινό σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με το thefinancialbrand.com, προτιμούν αυτές τις υπηρεσίες καθώς είναι ευκολότερο να ολοκληρώσουν τις online πληρωμές τους (45%) ενώ δίνουν περισσότερη ευελιξία (44%).

Μάλιστα, τον προσεχή Ιούνιο είδαμε την Apple στο συνέδριο προγραμματιστών της, WWDC 2022, να παρουσιάζει την δική της Buy Now, Pay Later υπηρεσία που θα συνδέεται με την Apple Card αλλά και ολόκληρο το payment σύστημα της εταιρείας και θα είναι διαθέσιμη πιθανόν το Φθινόπωρο.

Για την ιστορία, το 2020 είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα “μήνα-μήνα” όπου ήταν μια συνεργασία των καταστημάτων Πλαίσιο με την Εθνική Τράπεζα και υποστήριζε τόσο online αγορές όσο και off-line (στα καταστήματα δηλαδή).

Η Ελληνική startup Finloup και Πώς λειτουργεί μια υπηρεσία Buy Now, Pay Later;

Μια Ελληνική startup που παρέχει υπηρεσίες “Buy Now, Pay Later” είναι η finloup όπου ξεκίνησε το 2020 και ήδη έχει συνεργασία με αρκετούς retailers. Συγκεκριμένα, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να πληρώσουν με 4 άτοκες δόσεις τόσο σε online όσο και σε φυσικά καταστήματα.

Φυσικά, όλες οι υπηρεσίες BNPL χρησιμοποιούν τα δεδομένα που ήδη έχουν ώστε να δημιουργήσουν ένα προφίλ και τελικά να αξιολογήσουν έναν χρήστη πριν του προσφέρουν την υπηρεσία των άτοκων δόσεων.

Είναι το “next big thing” για online & φυσικά καταστήματα;

Δυστυχώς, στην χώρα μας ακόμη τα e-shops “παλεύουν” με τις αντικαταβολές. Από την μια οι καταναλωτές τις προτιμούν ενώ για τους έμπορους είναι αγκάθι καθώς πολλές παραγγελίες δεν παραλαμβάνονται ποτέ από τους πελάτες με αποτέλεσμα τα e-shops να χρεώνεται την αποστολή από τις εταιρείες courier.

Σίγουρα όμως οι υπηρεσίες BNPL μπορεί να κινητοποιήσουν κάποιους χρήστες να προτιμήσουν αυτή την μέθοδο πληρωμής αντί των αντικαταβολών.

Στο τέλος της ημέρας, οι BNPL υπηρεσίες έρχονται να βοηθήσουν τους καταναλωτές ενώ παράλληλα τα καταστήματα δίνουν περισσότερους τρόπους στους χρήστες να ολοκληρώσουν και να πληρώσουν τις παραγγελίες τους.

Ψάχνεις περισσότερα; Άκου πως να βελτιώσεις το e-shop σου.

BU+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.