Κατηγορίες
Human Resources Podcast

Ευεξία στις επιχειρήσεις για παραγωγικότητα & Wellbeing — Κατερίνα Τριβιζά (Thrive Global)

Πόσο σημαντικη είναι η ευεξία στις επιχειρήσεις και ποια η σχέση της με την παραγωγικότητα; Η Κατερίνα Τριβιζά από το Thrive Global Greece στο Business Undercover!

Πολλές φορές στο όνομα της παραγωγικότητας, τείνουμε να παραμελούμε τη σωματική και πνευματική μας ευεξία, ώστε να ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δουλειές.

Πόσες φορές προτίμησες να δουλέψεις ως αργά εις βάρος του ύπνου σου; Κάθε πότε αφιερώνεις μια ώρα μέσα στη μέρα για να κάνεις γυμναστική; Πόσο συχνά “σταματάς για να πάρεις μια ανάσα” από όλα τα meetings, calls, deadlines;

Είναι αυτή η συμπεριφορά όντως παραγωγική;

Έχουμε τη ψευδαίσθηση ότι ο οργανισμός μας έχει μια ανεξάντλητη μπαταρία, που όσο ενέργεια και να του ζητήσουμε, πάντα θα έχει να μας δώσει.

Ευεξία στις επιχειρήσεις & Η σχέση με την παραγωγικότητα

Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι ένα μεγάλο μέρος της αποδοτικότητας, βασίζεται στην νοητική και σωματική κατάσταση. Έτσι, ξεκίνησαν να επενδύουν όλο και περισσότερο στο κομμάτι του well-being των εργαζομένων τους.

Βλέπουμε με ενδιαφέρον μεγάλες εταιρείες να στρέφονται προς τα εκεί, ειδικά αυτήν την περίοδο με την πανδημία. Πολλές από αυτές επενδύουν στην ψυχική και σωματική υγεία και βλέπουν (πολλές φορές άμεσα) αποτελέσματα στην παραγωγικότητα.

Η ευεξία και το wellbeing και πως αυτό μπορεί να εφαρμοστεί τις επιχειρήσεις

  • Τι είναι το well-being και πως συνδέεται με τις επιχειρήσεις
  • Πως η ψυχολογία και ο αυτοπροσδιορισμός επηρεάζει την παραγωγικότητα μας
  • Ποιος είναι ο ρόλους του ύπνου στην ευεξία μας

Βρείτε την Κατερίνα Τριβιζά και το Thrive Global Greece

Βρες περισσότερο περιεχόμενο

Πώς σου φάνηκε η σελίδα;
BU+

Πες μας τι σκέφτεσαι 👇

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *