fbpx
Πως κάνω Email Marketing; Ξεκινώντας με τα Newsletter!

Email Marketing: πως το κάνω; Πως μπορώ να ξεκινήσω; Βρείτε δωρεάν υπηρεσίες email marketing και αποκτήστε τις πρώτες σας επαφές!

Τι είναι το Email Marketing;

Με το email marketing εννοούμε ενέργειες marketing που γίνονται μέσω email. Για παράδειγμα, όταν λαμβάνετε ένα email με προσφορές ή τελευταίες ειδήσεις από το αγαπημένο σας site με ειδήσεις, αυτό είναι email marketing!

Φυσικά, υπάρχουν άνθρωποι και επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει πολύ περισσότερο σε αυτό. Εξαιρετικό παράδειγμα είναι ο συγγραφέας και podcaster, Tim Ferriss, όπου έχει δημιουργήσει ένα newsletter με τίτλο 5-Bullet Friday. Κάθε Παρασκευή στέλνει διάφορα πράγματα, από μουσική μέχρι και ενδιαφέρον άρθρα!

Γιατί να επενδύσω στο Email Marketing;

Στατιστικά για το email marketing

Αν θέλουμε να μιλήσουμε με νούμερα, μπορούμε να δούμε κάποια ενδιαφέρον στατιστικά.

  • 31% των B2B marketers λένε πως τα email newsletters είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσουν επαφές – πιθανούς πελάτες. (B2B = επιχειρήσεις που πουλούν σε επιχειρήσεις).
  • 73% των millennials προτιμούν την επικοινωνία από τις επιχειρήσεις να πραγματοποιείται μέσα από email μηνύματα.
  • 78% έχουν δει αύξηση της αλληλεπίδρασης στο email marketing τους τελευταίους 12 μήνες.
  • 59% πιστεύουν ότι τα marketing emails επηρεάζουν τις αγοραστικές αποφάσεις των καταναλωτών.

Τα newsletters -συνήθως- έχουν πιο προσωπικό χαρακτήρα

Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι, ένας από αυτούς είναι ότι το email είναι πιο προσωπικό. Μπορεί να έχετε πετύχει σε κάποια email που έχετε λάβει ότι χρησιμοποιούν το όνομα σας! Αυτό το κάνουμε στο Business Undercover Podcast και το κάναμε και παλαιότερα εγχειρήματα. Είναι μια ωραία τακτική, νιώθει ο παραλήπτης ότι του μιλάτε.

Προσωπικά μιλώντας ενώ ξέρω πως αυτό γίνεται αυτόματα από τις πλατφόρμες email marketing, όποτε λαμβάνω ένα τέτοιο email με το όνομα μου με ενθουσιάζει!

Δεν υπάρχει κάποιος αλγόριθμος που να “ελέγχει” τι βλέπει το κοινό σας

Ένας άλλος λόγος είναι ότι το κοινό σας, σε σύγκριση με τα social media, λαμβάνει πάντα το περιεχόμενο σας. Σαν χρήστης του Facebook στην αρχική μου σελίδα υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα, πράγματα που με ενδιαφέρουν. Ενώ για τον χρήστη είναι ένα πλεονέκτημα, από την μεριά των ανθρώπων που χειρίζονται τις σελίδες είναι συνήθως μειονέκτημα.

Πολλές φορές ακούμε ότι θα αλλάξει ο αλγόριθμος του Facebook, Instagram, Twitter κτλ. Έχει αλλάξει πολλές φορές στο παρελθόν και θα αλλάξει και στο μέλλον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο κόσμος που ακολουθεί την σελίδα σας να μην βλέπει το περιεχόμενο που ανεβάζετε. Σε αντίθεση με το email marketing, ο κόσμος λαμβάνει πάντα το περιεχόμενο σας. Καθώς οι υπηρεσίες email (Gmail, Outlook, Yahoo κτλ) δεν “φιλτράρουν” το τι θα φτάσει στον παραλήπτη σας.

Πως κάνω Email Marketing;

#1 Περιεχόμενο & πως θα το κρατήσετε ενδιαφέρον

Πρέπει πρώτα να ξεκινήσετε από τα βασικά, τι θα στέλνετε; Ποιο θα είναι το περιεχόμενο; Αν έχετε ήδη πελάτες θα ήταν καλή ιδέα να τους ρωτήσετε! Τι θα προτιμούσαν; Θα ήθελαν να λαμβάνουν προσφορές ή να λαμβάνουν περιεχόμενο με περισσότερη αξία; Πχ πως να φορέσουν ένα ρούχο ή άλλες ιδέες;

#2 Βρίσκοντας μια υπηρεσία για email marketing

Μια υπηρεσία email marketing θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να χτίσετε ένα email. Από το πως θα είναι η δομή του έως και τα χρώματα του κειμένου και τις φωτογραφίες. Επίσης, υπάρχουν σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως να οργανώσετε τους εγγεγραμμένους χρήστες σας.

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες για email marketing, η πιο γνωστή είναι το Mailchimp. Υπάρχουν πολλές, κάποιες ακόμη είναι το GetResponse και το Moosend.

#3 Αυξάνοντας τις επαφές στο email list μας

Αν έχετε ήδη πελάτες, τότε καλέστε τους να κάνουν εγγραφή στην λίστα σας! Μπορείτε να το κάνετε ανταμείβοντας τους, για παράδειγμα όταν κάνουν εγγραφή μπορείτε να τους στείλετε ένα αποκλειστικό βίντεο με ιδέες ή ένα e-book.

Αν δεν έχετε πελάτες, μπορείτε να χτίσετε σιγά σιγά την λίστα σας προωθώντας την στα δικά σας social media ή φίλους σας. Μια καλή ιδέα είναι επίσης να κάνετε συνεργασίες με κάποιες σελίδες & προφίλ στα social media!

Email Marketing: Άρα, που καταλήγουμε;

Το email marketing είναι ένα μέσο το οποίο βλέπουμε πλέον να χτίζουν και συνδρομές πάνω σε αυτά. Δηλαδή, με ένα μικρό κόστος κάθε μήνα ένας χρήστης μπορεί να λαμβάνει ένα email με αποκλειστικό περιεχόμενο.

Υπάρχουν πολλά case studies και παραδείγματα για τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις το email marketing & newsletter και σίγουρα είναι ένας καλός τρόπος να κρατήσετε επαφή με το κοινό και τους πελάτες σας!

O314 Creative Marketing Services

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.